Šta znači sanjati trudnoću?

Snovi o trudnoći su česti. Iako i žene i muškarci mogu sanjati o trudnoći, prirodno se takvi snovi češće pojavljuju kod žena, posebno snovi koji su blisko povezani sa trudnoćom.

I muškarci mogu imati takve snove, međutim, to je retka pojava, te ovakvi snovi izgledaju krajnje čudno, ponekad vrlo neprijatno i čak zastrašujuće.

Advertisements

Sama ideja trudnoće izjednačava se sa idejom rođenja i života. Tako trudnoća simbolizuje nove početke, životnu snagu, vitalnost, dugovečnost i zdravlje, ali i rast, razvoj i stvaranje.

Trudnoća simbolizuje početke i stvaranje, u umetnosti i književnosti, kao i u snovima. Mogla bi biti dobra metafora, na primer, predstaviti ideju stvaranja.

Trudnoća je uvek povezana sa nečim novim. U biološkom smislu, to naravno znači začeće, rast, rođenje i život; jednostavnije, dete. Međutim, u simboličkom smislu to bi moglo biti povezano sa različitim idejama. Trudnoća može da simbolizuje sve novo.

Za pojedinca to može predstavljati novo poglavlje života, novi aspekt ličnosti te osobe, novu priliku, plan ili bilo šta slično. Snovi o trudnoći odražavaju ove koncepte, pa to objašnjava zašto bi i muškarci mogli imati takve snove, mada su oni češći kod žena.

Na primer, trudnoća u snu mogla bi da predstavlja još nedovršene projekte, ideje koje treba da dobiju konačni oblik, nešto što očekujemo. Ovi snovi bi takođe mogli biti povezani sa nečim na čemu već radimo.

Advertisements

Snovi o trudnoći uglavnom su češći kod ženskih sanjara, kao što smo pomenuli. To je lako objasniti, jer žene su prirodno predisponirane da zatrudne i rode. Za mnoge žene snovi o trudnoći odražavaju njihovu stvarnu želju da zatrudne, ali i onaj duboki unutrašnji majčinski instinkt koji im govori u zagonetkama.

Neke žene nisu ni svesne svoje istinske želje da imaju dete, sve dok se ne dogodi san o trudnoći. Naravno, žene koje planiraju da zatrudne ili su već trudne, češće sanjaju o trudnoći.

Ovi snovi dolaze do njih izazvani ili njihovom nestrpljivošću i pozitivnim iščekivanjem ili iz zabrinutosti i straha zbog različitih aspekata trudnoć. Za druge, snovi o trudnoći uopšte nisu povezani sa roditeljstvom.

Oni bi mogli biti povezani sa bilo kojom drugom vrstom iščekivanja, ličnim razvojem, planovima i organizacijom života, projektima, rastom, zdravljem i mnogo toga vezano je za naše odnose sa ljudima oko sebe.

Snovi o trudnoći često su povezani sa dubokom i nesvesnom potrebom za velikom promenom. Mogli bi biti povezani sa našim budnim životnim snovima i maštarijama.

Advertisements

Oni bi takođe mogli biti povezani sa određenim potrebama i željama koje imamo u našem srcu ili umu, ali još uvek ih ne možemo izraziti; oni nemaju svoju konačnu formu.

Snovi o trudnoći takođe bi mogli biti povezani sa konceptima brige, negovanja i odgovornosti. S negativne strane, mogli bi biti vrlo uznemirujući i mogli bi odražavati stvarne frustracije u životu.

To može značiti da ste preuzeli previše odgovornosti u svom budnom životu, da ste pod velikim emocionalnim pritiskom ili da ste potpuno skrenuli pažnju na živote drugih ljudi. Snovi o trudnoći takođe odražavaju potrebu za slobodom i olakšanjem.

Sanjati da planirate trudnoću

Snovi u kojima jasno izjavljujete da želite da imate dete ili u kojima planirate da zatrudnite, predstavljaju vaš osećaj da postanete odrasla osoba. U stvari nije važno koliko imate godina, jer bi taj san mogao da simbolizuje osećaj odgovornosti za nešto, u bilo kojoj fazi života pojedinca.

To može značiti da ste konačno shvatili šta želite da postignete u svom životu uopšte ili povezano sa određenim aspektom života ili čak sa jednim malim projektom.

Advertisements

Ovaj san takođe predstavlja vašu potrebu da posvetite vreme sebi; raditi na nečemu što zaista želite. Spremni ste za nove korake i donošenje velikih odluka koje će definitivno na dobar način uticati na vaš život.

Ako ste žena, ovaj san bi, naravno, mogao biti strogo povezan sa vašim stvarnim životnim planom da imate dete i zatrudnite, što samo potvrđuje da ste svesni odgovornosti koju ćete preuzeti. Kod muških sanjara ovo se poistovećuje sa planom o preuzimanju uloge oca; to bi mogli biti snovi u kojima s partnerom razgovarate o trudnoći.

Sanjati da imate pozitivan test na trudnoću

Snovi o pozitivnom testu na trudnoću mogli bi imati različito značenje. Ovaj san bi mogao da simbolizuje ostvarenje, ispunjenje ciljeva, radosne vesti i srećne događaje. To bi mogao biti nagoveštaj dobrih vremena koja predstoje. To takođe može značiti da ćete biti nagrađeni za svoju posvećenost i trud u određenom aspektu života.

Sa negativne strane, tumači tvrde da snovi o pozitivnom testu na trudnoću nisu dobar znak za vezu. Ovaj san znači da će se nešto neočekivano pojaviti i neće biti dobro iznenađenje. Možda će neko drugi ući u vaš život ili život vašeg partnera. Možda ćete se naći u situaciji koja iz bilo kog razloga zahteva razdvajanje.

Pozitivan test na trudnoću u snu može da simbolizuje nove probleme, a ne radosnu vest, posebno ako ste se loše osećali u snu. Ako vam se ovaj san učini da se osećate nelagodno i anksiozno, on odražava probleme kojih niste svesni, probleme koje pokušavate da stavite po strani i izbegavate i sve što je loše i pretvarate se da ne vidite.

Advertisements

Sanjati trudnoću kod žena

Snovi o tome da ste zatrudnili mogu značiti razne stvari za žene koje sanjaju. Pored prirodne pojave takvih snova kod žena koje planiraju trudnoću ili su trudne, ovi snovi simbolizuju novi početak, naročito na emotivan način. Ovaj san može ukazivati na početak nove romantične veze. To bi moglo značiti da ćete uskoro upoznati muškarca svojih snova!

Ovaj san je takođe pozitivan u pogledu materijalnog blagostanja. Ovaj san simbolizuje više novca, materijalnu slobodu i finansijsku stabilnost, bez obzira na to što imati dete zapravo bukvalno znači trošenje mnogo više novca.

Generalno, to je pozitivan znak. Ako se ovaj san dogodi kod devojčica ili mladih žena, to može da simbolizuje ljubav prema nekome. S druge strane, to zapravo može predstavljati zavist prema zaljubljenima, jer vi niste.

Ako starija žena sanja da je trudna, to odražava njenu želju da ima decu ili čežnju za decom koja su odrasla i žive sopstvenim životom.

Ako žena koja je već majka ima ovaj san, to bi mogao biti srećan znak za njen porodični život. To znači da će u njenom domu biti puno smeha i radosti. Ovaj san takođe može predstavljati potrebu majke da štiti i mazi svoju decu, bez obzira na njihovu dob.

Advertisements

Sanjati trudnoću kod muškaraca

Morate se složiti da se zbog same ideje o trudnom muškarcu čudno osećate. To nije prirodna pojava, pa logično čini da se sanjar zbog toga oseća čudno. Ako muškarac sanja da je trudan, taj san mogao bi odraziti njegovu emocionalnu nestabilnost i probleme u vezi.

To može značiti da njegov partner želi da se promeni, ali on nije voljan da se odrekne svojih navika. Snovi o trudnoći mogli bi se pojaviti kod muškaraca koji imaju sjajne ideje i projekte. To može da simbolizuje ideje koje želite da ostvarite i snove i maštarije koje želite da se ostvarite.

To znači da ste posvećeni svom projektu i da se hranite kreativnim idejama. Ovaj san predstavlja vašu inspiraciju, motivaciju i posvećenost.

To može da simbolizuje vašu potrebu za napredovanjem u karijeri ili preduzimanjem važnih koraka i velikim promenama. Za razliku od žena, to se više odnosi na profesionalni aspekt života, a zatim i na ideju o roditeljstvu.

Sanjati da je partner trudan

Ako muškarac sanja da je njegova supruga ili devojka trudna, to bi se moglo tumačiti na različite načine. To može značiti da ste spremni za početak novog projekta, jer ste sigurni u ishod.

S druge strane, to može značiti da vaš partner nešto krije od vas, a vi nestrpljivo želite da saznate šta je to i zašto se to krije. Ako žena sanja da je njen muž ili dečko trudan, njen unutrašnji glas govori da je njen partner na leđa preuzeo sav teret njihovog zajedničkog života.

Možda vam je žao jer ne znate kako da mu pomognete ili se osećate krivim jer ste mu dopustili da preuzme svu odgovornost. To bi moglo biti povezano sa bilo kojim aspektom vašeg međusobnog života i odnosa.

Sanjati da vam je majka trudna

Snovi u kojima je vaša majka trudna uglavnom se smatraju lošima. Takvi snovi bi mogli odražavati vašu zabrinutost za zdravlje i dobrobit vaše majke. To čak može značiti da je vaša majka zapravo bolesna.

Advertisements

Ovaj san bi takođe mogao biti pokazatelj stvari koje nisu u redu u vašoj porodici i unutar odnosa sa najbližima. Ovaj san takođe može odražavati vašu ljubomoru i potrebu za pažnjom nekoga ko vam je važan.

Na primer, ako imate mlađeg brata ili sestru, možda njima majka posvećuje više svog vremena tako da se osećate zapostavljeno i čini vam se nepravedno. To bi takođe moglo biti povezano sa nekom drugom vezom; na primer, vaš prijatelj ili partner je fasciniran nečim ili nekim, a ne vama. Ljubomorni ste jer niste ti koji privlače svu pažnju. Prestanite da se ponašate detinjasto, predlaže ovaj san.

Treba da znate da drugi ljudi imaju više stvari na pameti od vas; trebalo bi da ih razumete i pustite da se sami bave svojim problemima ili uživaju u određenim stvarima koje ne smatrate zabavnim. Oni i dalje brinu za vas, samo što to ne vidite zbog zavisti i ljubomore.

Sanjati trudnicu

Snovi o viđanju trudnice mogli bi imati različita značenja. Takav san može značiti da ćete uskoro doživeti određene neprijatne stvari. Najverovatnije, to ima veze sa vašim planovima i željama i očekivanjima koje drugi imaju od vas.

Ako ste žena, ovaj san mogao bi odražavati vašu frustraciju koju su izazvali drugi koji su vas pritiskali da zatrudnite. Alternativno, ovaj san mogao bi da odražava strahove povezane sa vašom vezom. To znači da sumnjate da vas partner vara i plašite se da bi mogao da vas napusti.

S druge strane, ako sanjate o ženi za koju znate da je trudna, a u stvarnosti nije trudna, to znači da će se ta osoba suočiti sa velikim promenama u bliskoj budućnosti.

Advertisements

Ovaj san takođe može značiti da ste bliži nekome koga znate i da vam je do te osobe stalo. To bi vam mogao biti neko veoma drag, najverovatnije vaš najbolji prijatelj.

Taj se san obično javlja ženama, a trudnica u snu obično je njen najbolji prijatelj. To bi takođe moglo odraziti vaš strah od napuštenosti, nakon velikih promena u životu vašeg prijatelja.

Sanjati da nešto nije u redu sa vašom trudnoćom

Snovi u kojima nešto nije u redu s vašom trudnoćom uobičajeni su kod trudnica. U tom slučaju, snovi, naravno, odražavaju stvarne strahove u trudnoći, brige povezane sa zdravljem bebe, anksioznost izazvanu osećajem odgovornosti I slično. Trudnica pored radosti ima previše briga.

Ako niste trudni, ali sanjate o tome da ste trudni i nešto nije u redu sa vašom trudnoćom, znači da osećate da će se nešto loše dogoditi u skoroj budućnosti. To znači da će nešto poći po zlu ili ne po vašem planu. Ne mora nužno biti krajnje negativno, ali će vas definitivno uzdrmati.

Ovaj san je podsetnik da treba da budete spremni na neočekivane stvari u životu, što znači da morate imati na umu mogućnost da se stvari ne završe uvek onako kako mi želimo ili planiramo. To ponekad može biti dobro, jer biste mogli da dobijete neke nove mogućnosti. Ovaj san ukazuje da trebate biti fleksibilni i prilagodljivi promenama.

Sanjati da rodite mrtvo dete

Snovi o tome da ostanete trudni i rodite mrtvo dete posebno su zastrašujući i neugodni za svakog sanjara. Kod trudnica, takav san odražava ekstremni osećaj straha i anksioznosti buduće majke zbog same trudnoće, porođaja i zdravlja njene buduće bebe.

Advertisements

U većini takvih slučajeva, ovo je samo odraz tog straha, o čemu se zaista ne treba brinuti. U drugim slučajevima, beba simbolizuje ideje, planove i projekte. Sanjati o mrtvorođenom detetu znači da se vaši planovi raspadaju.

Ovi snovi simboliziraju gubitak, najavljuju neuspeh ili odražavaju vašu frustraciju zbog nečega što se već dogodilo. Ovaj san može značiti da nestaje svaka nada da biste mogli nešto poboljšati.

S druge strane, takvi neprijatni snovi takođe vas podsećaju da se lose stvari događaju i da su deo života. To znači da se ponekad morate suočiti sa poteškoćama, prevladati ih i ojačati.

Ovaj san znači da na život ne treba gledati samo ružičastim naočarima. Trebalo bi da prigrlite život kakav jeste i pokušate da ga poboljšate sebi i onima do kojih vam je stalo.

Sanjati pobačaj

Snovi o pobačaju su snovi koji odražavaju vaše samouništavanje. To znači da ste osoba koja ima kontrolu nad sopstvenim životom, ali i dalje uvek imate izgovore zašto niste učinili ovo ili ono.

Sprečavate sebe da krenete napred, jer se plašite onoga što vas čeka iza ugla. Zbog toga se istovremeno osećate bezbedno i frustrirano. Vi bukvalno ‘prekidate’ svoje planove. Osećate se nesigurno i nedovoljno odlučno.

Advertisements

Radije ostajete u svojoj zoni komfora i svaki put kada se suočite sa eventualno dobrom šansom, izbegavate je bez da je pokušavate iskoristiti. Ovaj san pokušava da vas natera da shvatite šta radite i vidite da to zapravo nimalo ne pomaže.

Sanjati da ste rodili čudnu bebu

Ako sanjate o rođenju bebe neobičnog izgleda, to znači da ćete se suočiti sa nečim sa čime nemate iskustva. Možda će ovo biti potpuno novi posao ili situacija u drugom području vašeg života. Možda ćete sresti osobu koja je ekscentrična i čudna većini ljudi, ali on ili ona će vas zadiviti i nadahnuti.

Sanjati da rađate

Snovi o porodu još su jedan od uobičajenih snova kod trudnica i odražavaju iste ideje, razmišljanja i emocije kao i snovi o trudnoći uopšte. U drugim slučajevima, snovi o porodu simbolizuju novi početak i olakšanje.

Ovaj san može da simbolizuje kraj projekta, kraj životnog poglavlja, neka važna dostignuća, spoznaje i otkrića u vašem životu, o svetu i o samom sebi. Snovi o porodu povezani su sa idejom stvaranja i kreativnosti. Ti bi snovi mogli biti metafora za rađanje novih ideja i planova.

Ako sanjate da je porođaj započeo, a niste ni znali da ste trudni, to znači velika iznenađenja i velike, dramatične promene u vašem životu. Dobićete nešto o čemu nikada niste sanjali; ovi snovi su obično dobar znak. Simbolizuju nagradu za veliki trud i zalaganje.

Sanjati da se beba u stomaku ne pomera

Sanjanje o problemima sa trudnoćom ukazuje na neizvesnosti u vezi vaše budućnosti. Mogli bi biti projekti ili poslovni poduhvati koji se ne bi isplatili ili biste ušli u dugove.

Advertisements

Možete pomisliti da se vaše ideje i napori na poslu ne prepoznaju ili ne nagrađuju. Uprkos rastućim frustracijama i ogorčenosti, ova vizija poručuje da se držite.

Kao što je u snu naznačeno, beba se na kraju kreće i vi ste spremni da rodite. U stvarnosti, to znači da trebate ostati strpljivi i čekati dan kada možete poželeti nagrade za sav svoj naporan rad.

Sanjati da momak ili suprug prekida trudnoću

Sanjati o tome da vaš dečko ili suprug prekine vašu trudnoću ima negativne konotacije. Beba uglavnom predstavlja nadu i nove početke. Pojam da vaš ljubavnik učini da abortirate ukazuje da vam ometa vašu sreću ili rast.

To je pokazatelj da biste trebali pokušati preispitati svoj odnos. Važno je da vas dvoje ohrabrujete jedni druge u vašim naporima i nastojanjima. Bilo bi korisno razgovarati sa svojim dečkom ili suprugom o tome kako bi on zapravo mogao da vam pomogne da ostvarite svoje želje nudeći vam više podrške i ljubavi.

Sanjati da ste trudni na rođendanskoj zabavi

Odlazak na proslavu rođendana u svetu snova znači da ste možda samosvesni zbog starenja. Možda pokušavate da procenite svoje trenutno stanje, uključujući koliko ste postigli do ovog trenutka svog postojanja.

Za udate sanjare, biti trudna na rođendanskoj zabavi znači da niste zadovoljni sa svojim mužem. Međutim, ako još niste u braku, tada trudnoća otkriva vašu čežnju za nečim više. Možda tražite novu priliku ili tražite svoju svrhu i mesto u ovom svetu. Možda ćete tu svrhu pronaći i pre nego što mislite.

Advertisements

Sanjati da buduće dete nema sličnosti sa roditeljima

Sanjati da vaše buduće dete ne liči na vas ili na neki način izgleda nepoznato, može biti znak da ste prevideli potrebe nekog bliskog, verovatno vašeg partnera, drugog člana porodice ili bliskog prijatelja.

U svom drugom stanju, s pravom ste zabrinuti za svoje dobrobiti i dobrobit svog budućeg deteta. Međutim, ne treba zanemariti druge koji će možda trebati savet ili pomoć, posebno ako imate određenu veštinu ili stručnost koja im nedostaje.

Advertisements
Advertisements