Šta znači sanjati zagrljaj?

Zagrljaj je zapravo pokazivanje naklonosti. Ne morate biti naklonjena ili voljena osoba da biste sanjali zagrljaje.

Međutim, dok u stvarnom životu zagrljaji imaju sasvim određeno značenje, u snovima mogu imati i druge vrste tumačenja.

Advertisements

Zagrljaji su uvek povezani sa naklonošću i ljubavlju koju osećate prema određenim ljudima i one koje osećaju prema vama. Ali šta znači sanjati zagrljaj?

U zavisnosti od toga kako se zagrljaj daje tokom iskustva iz snova, pa čak i prema osobi koju zagrlite tokom sna, dobićete precizno tumačenje koje će vam omogućiti da u potpunosti razumete značenje sna sa zagrljajem.

Sanjanje o zagrljaju ima blisku vezu sa svim emotivnim ili sentimentalnim u vašem životu, tačnije, čin zagrljaja, prepoznaje se kao gest naklonosti prema osobi koja se grli.

Verovatno prolazite kroz loš period u svom životu i potrebna vam je uteha koju ne dobijate u budnom životu, jer ćete možda primetiti da nekome vama bliskom ne ide dobro i uspevate da ga utešite samo kroz snove.

Značenje ovog sna odnosi se na emocionalnu ili posebnu vezu koju osećate prema osobi koju grlite u snu.

Gotovo uvek je to osoba koja vam je prilično bliska i koju vrlo dobro poznajete. Takođe igra važnu ulogu u vašem životu. Retko ćete sanjati ovakav san o strancima.

Sanjati da grlite majku kao izraz naklonosti prema njoj nije jedini razlog za ovo iskustvo snova.

Možda razmišljate o tome da vaša majka prolazi kroz loše vreme, a vaša podsvest stvara san u kojem grlite majku radi njene utehe.

Međutim, sanjarenje da se neko grli može imati nekoliko tumačenja. Sigurno neće imati isto tumačenje kao da sanjate da grlite rođaka.

Sanjati da vas stranac pokušava zagrliti znak je upozorenja i ne smete verovati ljudima oko sebe.

Iako smo rekli da sanjanje zagrljaja označava potrebu za iskazivanjem naklonosti, psihoanalitičko tumačenje ovog sna ukazuje na to da postoji prisustvo licemerja i laži.

Advertisements

Ovo tumačenje je tačnije kada je sanjar taj koji prima zagrljaj. Zagrljaj iz snova ima sasvim eksplicitno tumačenje. Međutim, ovo može varirati u zavisnosti od osobe koja vas grli.

Ako snažni zagrljaj dolazi od rođaka, onda je to znak da se trebate približiti tom određenom rođaku.

Možda je vaša svakodnevna rutina dovela do toga da zanemarite posetu roditeljima ili nekom drugom članu porodice. Morate ojačati veze.

Sanjati da se grlite sa prijateljima

Zagrljaj prijatelja u snu znači da možete računati na najbliže koji će vas podržati u trenutku potrebe. To se u stvarnosti može odnositi na članove porodice ili bliske saputnike.

Njihova podrška i ohrabrenje doneli bi vam mnogo utehe.

Sanjati da grlite stranca

Sanjati da grlite neznanca znak je da ćete u bliskoj budućnosti primiti neželjenog gosta.

Sanjati da vas neko grli

Kada vas neko zagrli tokom sna, često se tumači kao znak da vas neko drugi voli i brine u stvarnosti.

Često se može videti kao manifestacija prijateljskih, porodičnih ili romantičnih osećanja koje vaša podsvest budi.

Na primer, ako ste nedavno imali slobodan dan sa najboljim prijateljem, ovaj san se može videti kao odgovor na njihovu zahvalnost prema vama i vašem prijateljstvu.

Sanjati da grlite mrtvu osobu

Ovaj san ima neke vrlo negativne konotacije prema tradicionalnim izvorima.

Generalno se odnosi na suočavanje sa mračnom stvarnošću koja uključuje patnju onih koje najviše volite. Često bi to bilo zbog mešanja spoljnih izvora.

Na primer, mogli biste biti otpušteni sa posla zbog smanjenja broja ili nedostatka potražnje, što dovodi do finansijskih problema za vašu porodicu.

Advertisements

Možete se boriti za potrebe ili čak rizikovati da izgubite kuću.

Sanjati da grlite svog partnera

Ako zagrlite svog partnera čak i ako su problemi sigurno prisutni, pokazujete svoju sposobnost rešavanja problema.

Ako ste odlučili da zagrlite protivnika, demonstrirate da ste spremni da se pozabavite svojim problemima rešavajući ih direktno.

Ako ste se zagrlili sa mačkom ili životinjom, ovo pokazuje da ste saosećajna osoba. Ljubavnici koji se grle znači ili razgovarati o neslaganju za isceljenje ili započeti nešto novo.

Pojavljuje se kada podsvesno pokušavate da uklonite nešto što se dogodilo u vezi, što uzrokuje nelagodu u vezi ili čak bes. Sada je vreme da se ova situacija izleči.

Sanjati da vas grli dečko

Kad vas zagrli dečko, to je krajnje nesrećan simbol koji možete opaziti dok sanjate. Obično predviđa neke izazove u budućnosti.

Na primer, možda ćete imati poteškoća u obavljanju posla ili u ispunjavanju rokova koje su postavili nastavnik, šef ili roditelji. Ovaj simbol takođe može značiti da biste se uskoro razboleli.

Sanjati da grlite nekog sebi bliskog

Zagrljaj nekoga s kim se u stvarnosti osećate bliskim, poput člana porodice ili dragog prijatelja, često se u snovima tumači kao negativni simbol.

To obično znači da vaša podsvest hvata signale da će u stvarnosti izbiti velika svađa između vas i nekoga drugog.

Uzrok neslaganja bio bi neko nezadovoljstvo ili bes zbog načina na koji se ova druga osoba odnosi prema vama.

Advertisements

Ne biste mogli da se osećate prijatno sa ovim muškarcem ili ženom dok oni ne isprave svoj stav prema vama.

Sanjati da ste srećni dok se grlite

Osećaj radosti ili sreće kada zagrlite nekoga u snu izuzetno je povoljan simbol za opažanje. Otkriva da ćete u stvarnosti uskoro doživeti neke ugodne okolnosti ili niz srećnih događaja.

Sanjati da grlite nekoga

Kao opšti simbol snova, grljenje je obično povezano sa nekim vašim novijim planovima ili poduhvatima koji se ostvaruju. Na primer, možda imate ideju da biste mogli brzo da se primenite u praksi i uberete plodove.

Sanjati da grlite svoju rodbinu

Ako u snu postoji određeni član porodice za koga znate da mu zdravstveno ne ide previše dobro u budnom životu, sada je vreme da se povežete s njim.

Na ovaj način možete podeliti svoje najbolje želje ako se desi da rano preminu.

Ova vrsta sna uvek vam padne na pamet kad su blizu smrti. Da bi ih poslednji put zagrlite pre nego što krenu samo da bi bili sigurni da su mogli da urade bilo šta kao deo njihovih ‘nerešenih problema’.

Da bismo razumeli koncept ove vrste snova, može nam pomoći da bolje shvatimo s kim smo zagrljeni u neposrednoj blizini i šta nam znače u budnom životu.

Mogli bismo se zapitati da li ova slika predstavlja mamu u nama, mudru stariju osobu, moćnog hrabrog vođu itd.

Dakle, sanjanje o zagrljaju ove osobe može biti značajan znak uključivanja novog elementa u naše ličnosti, otkrivanja novog načina delovanja, učenja različitih skupova veština, sazrevanja i pripreme za novu ulogu u životu.

Na primer, ako sanjamo da grlimo svog mentora, to može biti znak da zapravo možemo prihvatiti ne samo lekcije svog učitelja već i svoju obavezu.

Sanjati da grlite svoju drugu polovinu

Grljenje svoje druge polovine u svetu snova može imati negativno tumačenje, naročito ako ste se osećali prijatno, mirno ili opušteno.

To znači da biste vi i vaš partner morali da se suočite sa manjim nevoljama u vezi.

Sanjati da grlite psa

U carstvu snova znakovi ljubaznosti ili naklonosti velikog psa ili vuka često se tumače pozitivno, jer nose posebnu poruku o kvalitetu vaših bliskih odnosa.

Kao što su psi godinama voleli i verno služili ljudima, tako i ovaj san znači da su vam vaši najbliži saveznici i sabornici odani u stvarnosti.

Više nego samo odani, ovi prijatelji su izuzetno kompatibilni sa vašom svetskom vizijom i učinili bi sve da vam pomognu i pruže podršku.

Ako ste nedavno osetili sumnju u bliskost nekih svojih veza, možete biti sigurni da ti pojedinci dobro misle o vama.

Možda im je potrebno samo malo pažnje i naklonosti od vas da biste ih podsetili na posebnu vezu koju delite sa njima.

Sanjati da grlite prijateljicu

Sanjanje o zagrljaju svoje prijateljice sadrži naznake predstojećeg sukoba ili borbe sa njom ili nekim iz vaših bliskih krugova.

Sanjati čvrst zagrljaj

San o snažnom zagrljaju otkriva vaše dobre trenutke sa tom osobom. Iako možda imate prekid odnosa sa partnerom, tu osobu i dalje možete pronaći u snu.

Dakle, sada možemo zaključiti da san o zagrljaju izaziva različita osećanja, poput ljubavi, zadovoljstva i praštanja. Možete zagrliti svog prijatelja, voljenog, rođaka ili nekoga drugog.

Morate se usredsrediti na ove aspekte svog sna za tačno tumačenje. Možete pročitati našu analizu zagrljaja sna kako biste pronašli pravo značenje svog sna.

Sanjati razmenu zagrljaja

Možete naići na san, gde razmenjujete zagrljaje sa drugima. Ovaj san može imati negativne implikacije.

Na primer, može predvideti vašu šansu da se umešate u sukobe. To takođe može ukazivati na rizik da će vas intimna osoba izdati ili prevariti.

Sanjati da grlite neprijatelja

Sanjati zagrljaj neprijatelja ili osobe koju nismo cenili može biti znak da počinjemo da se prihvatamo onakvima kakvi zapravo jesmo i da snosimo odgovornost za postupke ili osećanja koja nam se u nama zapravo nisu sviđala.

To može biti moćan simbol pokušaja da se pomirimo sa sobom u snu.

Kada pogledamo šta nam taj „neprijatelj“ znači, možda ćemo početi shvatati šta nas zapravo muči iznutra. Tada možemo početi da rešavamo svoje probleme prihvatajući ih baš kao što smo to činili u snu.

Još jedna stvar koju će nas naučiti ovaj san, jesu lekcije koje nismo bili voljni naučiti od osobe o kojoj smo sanjali kada smo je prvi put upoznali.

To može biti pokazatelj deljenja mudrosti i prosvetljenja koje ćete naslediti od osobe koju zagrlite.

Ali najvažnija stvar je tajming. Primićete stvari koje su vam potrebne kroz ovaj zagrljaj, ali kada budete spremni za to.

Takođe treba da pogledamo emocije koje imamo zagrljajem u snu. Da li je to mir, praštanje, ljubav, povezanost, prisnost, prihvatanje, spokoj, mudrost, ispunjenje, radost, negovanje, zaštita itd.?

Samo vi ćete znati šta podrazumeva ovaj san o „održavanju čvrstog odnosa“, ali često to može biti i zatvaranje veze, opraštanje od nekoga s kim nikada nismo imali priliku.

To takođe može biti zahvalnost nekome koga volimo ili sećanje koliko nam je neko bio važan.

Ali najviše od svega, ovi snovi nas podsećaju da moramo nešto da promenimo u sebi da bismo naučili lekciju i da najveći rast dolazi od učenja da bismo razumeli i prihvatili ko smo zapravo.

Sanjati da se grlite i ljubite

Ako u snu grlite i ljubite člana porodice kao što su majka, otac, sestra, sestra, znači, naprotiv, raditi nešto što neko od njih ne odobrava.

Kao što je ulazak na posao koji nije odobren ili doživljavanje neprijatnosti. Grliti i ljubiti voljenog prijatelja u snu  znači da će onaj koji sanja u bliskoj budućnosti još dugo biti odvojen od tog prijatelja.