Šta znači sanjati vranu?

San o vrani simbolizuje nešto negativno što će promeniti sve vaše planove i ciljeve, međutim, na bolje i povoljnije. Predstavlja poziv nečijoj ličnosti, njenim najdubljim i najkvalitetnijim delovima. San ukazuje na to da je „vreme za delovanje“: sada ili nikad! Vreme je da preuzmete neke rizike ne osvrćući se unazad.

Fatalna simbolika vrane u snovima i u stvarnosti raširena je u mnogim kulturama. Njene uzroke možemo tražiti u njegovom jakom kreketu, u snazi koju izražava telo, ali pre svega u hranjenju leševima i u crnoj boji perja, kljuna i očiju koje izazivaju isti nemir, nepoverenje i odbojnost rezervisana za sve potpuno crne životinje.

Advertisements

Ponašanje vrane otkriva jedinstvenu inteligenciju i veliku proždrljivost prema semenu i usevima zbog kojih su, možda, u prošlosti primitivni narodi počeli da imaju takvo mišljenje o vranama.

U davna vremena Talmud je vranu u snovima smatrao negativnim predznakom (preljuba, krađa, svađe, glad), dok je u Indiji Mahabharata doživljavao vranu kao glasnika smrti. Isto se događa u popularnoj zapadnoj tradiciji gde vrana oličava zle sile i donosi smrt, sahrane i nesreće.

U drugim kulturama, međutim, vrana je simbol moći, ostvarenja i trijumfa: u Japanu se smatrala božanskim glasnikom i slikom ljubavi prema sinu, u drevnoj Grčkoj posvećena je Bogu Apolonu.

Sanjati crnu vranu

Crna boja vrane je u velikoj meri odgovorna za njenu negativnu simboliku i povezana je sa svim simboličkim značenjima crne boje: raspadanje materije, noć, tama, misterija i nepoznato, do smrti, carstva senki, jungovske senke, odricanog i potisnutog ja u nesvesnom.

Sanjati da vidite vranu

Ako sanjar vidi vranu na prozoru, to ukazaće na nesreću u kockanju. Ako je sanjar žena, san nagoveštava izdaju ili napuštanje voljene osobe. Sanjanje vrana na krovu kuće može biti predznak niza neželjenih ili loših vesti.

Sanjanje vrane koja se nalazi na drvetu u vašoj bašti ukazuje na to da sve promene koje želite možete da napravite kod kuće. Ako sanjate vrane na kamenju ili kamenčićima, to ukazuje na prisustvo mnogih problema kojih se želite rešiti.

Sanjati mrtvu vranu

Ovo predstavlja porodičnu bolest. Ako postoje brojne mrtve vrane, onda je to pozitivan san koji ukazuje na rešavanje sukoba i da je rešenje problema i nedaća blizu, kako vlastitim naporima, tako i srećom.

Sanjati belu vranu

Veoma poseban san je o beloj vrani, što predstavlja vrlo pozitivan znak, jer predstavlja zaštitu od opasnosti koja će se dogoditi u bliskoj budućnosti: sve će biti u redu.

Sanjati vranu koja pokušava da vas ubije

Verovatno prolazite kroz trenutke besa ili možda period tuge. Morate se naučiti suočavati sa vlastitim noćnim morama i strahovima. Prema nekim tumačenjima, ovaj san nagoveštava finansijske ili profesionalne probleme.

Sanjati vranu koja govori

Možete sanjati da razgovarate sa vranom: to je vrlo česta noćna mora. Vrane koje razgovaraju sa sanjarom mogu predstavljati postojanje ljudi koji sanjaru daju loš savet. Vrana predstavlja te ljude. Moramo pokušati da identifikujemo i izbegnemo ove ljude i da ne gubimo više vremena na njih.

Advertisements

Sanjati da vas vrana pažljivo posmatra

Ako ste sanjali da vas vrana posmatra, ovaj san znači izdaju partnera.

Sanjati da jato vrana napada nekoga

Ako ste imali ovakav san, to znači da ćete doneti pogrešnu odluku ili da će komšija biti u ozbiljnim finansijskim problemima i zahtevati vašu pomoć. Videti u snu jato vrana kako nasrće na vas, znači da će uskoro neko vrlo drag ozbiljno biti bolestan ili umreti.

FOTO: PIXABAY

Sanjati vrane koje lete visoko

Ovaj san će navesti sanjara da razmišlja o svojim mislima. Da li znate kako da se odvojite od emocionalne pozadine i od opsesivnog razmišljanja ? Slika iz snova je pozitivna i puna obećanja, ali sanjar će joj dati značenje i integrirati svoj potencijal da ih transformiše u buduće mogućnosti.

Predrasude takođe mogu uticati na modernu kulturu izazivanjem straha i nepoverenja kod sanjara. Sanjanje vrane tada će biti odraz njegovih crnih misli i straha od budućnosti.

Međutim, treba imati na umu da se simbolično značenje vrane u snovima hrani kontrastima i da je od davnina, pored negativnosti, prepoznato da ima i magijsku ulogu.

Sa modernim terminima rekli bismo da je vrana glasnik nesvesnog, iz kojeg izlazi da pokaže skriveni sadržaj, da suoči sanjara sa sobom, sa svojim strahovima i snagom i intuicijom koju nema.

Sanjati vranu ponedeljkom

Prema nekim tumačenjima, sanjanje o vrani ima drugačije značenje u zavisnosti od dana u nedelji. Ako se vrana u snu pojavi ponedeljkom, to je znak da treba da napravite neke promene u životu, možda započnete sopstveni posao.

Sanjati vranu utorkom

Ako ste sanjali vranu utorkom, to je pokazatelj da je neko nestabilan. Morate pokušati da donosite odgovorne odluke. Možda imate male probleme, ali oni će se lako prevazići.

Sanjati vranu sredom

Ako ste sanjali vranu sredom, to je znak o lošim vestima, koje bi takođe mogle biti izdaja.

Sanjati vranu četvrtkom

Ako ste sanjali vranu četvrtkom, to može značiti dolazak bebe. Ako je vrana u snu pogledala ulevo, nerođeno dete će biti dečak. Ovaj san je pozitivan znak koji takođe može značiti dobre vesti o karijeri, unapređenje i dobre vesti od prijatelja ili porodice.

Advertisements

Sanjati vranu petkom

Ako ste sanjali vranu petkom, to može ukazivati na zle postupke ili tračeve protiv sanjara. Pazite se.

Sanjati vranu subotom

Ako ste imali takav san subotom, to je pokazatelj iznenadnog, neočekivanog, ali neophodnog plaćanja nečega, što može biti neplanirani medicinski trošak.

Sanjati vranu nedeljom

Ako je vrana sanjana nedeljom, to predstavlja upozorenje na opasnost.

Advertisements