Šta znači sanjati selidbu?

Selimo se jer se situacija u našem životu promenila ili želimo da promenimo nešto u životu.

U davna vremena, većina zajednica je vodila nomadski način života. Selili su se sa jednog mesta na drugo u potrazi za boljim uslovima za život. Šta znači sanjati o selidbi?

Advertisements

Snovi o selidbi nisu sasvim uobičajeni. Ako sanjate takav san, može postojati posebna poruka koju san pokušava da vam prenese. Velika promena se dogodila ili se dešava u vašem životu.

U snu se mogu pojaviti različite vrste selidbi. Možda, vaša karijera zahteva česte selidbe iz jednog grada u drugi, ili čak iz jedne zemlje u drugu.

Da li ste strastveni putnik ili istraživač? Ako jeste, verovatno ćete imati ovaj san.

Možda se selite iz manje kuće u veću ili ste zbog drugačijih okolnosti prinuđeni da se preselite iz sadašnjeg mesta. Možda više ne možete sebi priuštiti trenutno mesto stanovanja.

Preseljenje može biti i u smislu karijere. Možete prelaziti sa jednog posla na drugi, bilo nakon unapređenja ili degradacije.

Advertisements

Možete se odseliti sa mesta u kome se osećate nepoželjnim. Možda ste bili u toksičnoj vezi i želite da izađete iz nje. Ovakva selidba se može izjednačiti sa bekstvom.

Mora da postoje čvrsti razlozi iza svih ovih vrsta selidbi u vašem snu. Neki razlozi su pozitivni dok su drugi negativni. Isto važi i za snove o selidbi.

Neki snovi mogu imati pozitivna značenja, dok drugi mogu slati negativne signale. Selidba u snu može biti simbol nezadovoljstva trenutnom situacijom.

Žudite za više i zato se selite na bolje mesto gde mislite da ćete dobiti ono što zaslužujete. Ovo je takođe simbol ambicioznosti, pa stoga i potrebe da budete u stalnom pokretu.

Snovi o selidbi takođe mogu da simbolizuju vrstu rezultata ili završetaka koje ćete verovatno imati. Ti završeci mogu mnogo značiti u vašoj trenutnoj životnoj situaciji.

Advertisements

Još jedan uobičajeni simbol ovakvih snova je vaša potraga za slobodom i nezavisnošću.

Preplavljeni ste pritiskom sa vašeg trenutnog mesta i želite da se oslobodite i preselite na drugo mesto gde ćete iskusiti konačnu slobodu. Selidba u snu generalno simbolizuje promenu.

Vi menjate nešto u svom životu. Ovo može biti karijera, veza ili vaše mentalno stanje. Neke promene će pozitivno uticati na vaš život, dok će druge imati negativan uticaj.

San o selidbi može imati različita značenja u zavisnosti od prirode sna. Useljenje u potpuno novu kuću je znak sreće i uspeha, i može biti znak dobrih stvari koje će vam se dogoditi u životu.

S druge strane, selidba u prethodnu kuću može značiti da želite da se ponovo povežete sa svojom prošlošću. Postoji nešto u vašem životu čega se niste potpuno oslobodili.

Advertisements

San bi mogao da simbolizuje potrebu da oživite svoju prošlu vezu ili prijateljstvo.

Ovaj san takođe može značiti da promene neće biti baš pozitivne i da ćete morati da se vratite na prethodni način života.

Sanjati da se selite kod roditelja

Pod pretpostavkom da živite daleko od kuće, ovaj san je znak sumorne budućnosti. U izvesnoj meri, ovo može biti tačno. Međutim, san bi mogao imati i druga značenja.

Taj san može značiti da vam nedostaju roditelji i jednostavno želite da provedete neko vreme sa njima.

San takođe može značiti da žudite da živite bezbrižnim životom. Želite stil života u kojem se nećete mučiti sa mnogim troškovima kao što su računi i ostale obaveze.

Advertisements

Sanjati da se stalno selite

Ovaj san bi mogao biti poruka o određenom aspektu vaše karakterne osobine. Verovatno ste neodlučna osoba. Ne možete se samo odlučiti za jednu stvar i posvetiti se tome.

Taj san takođe može biti simbol vaše trenutne životne situacije. Što se tiče odnosa, možda se niste zaustavili na jednoj osobi pa stalno menjate svoje partnere.

Što se tiče posla ili karijere, taj san može značiti da se još niste odlučili za karijeru kojom želite da se bavite. To je zato što niste sigurni koji put će biti najbolji za vas.

Sanjati da se odselite iz kuće svojih roditelja

Iseljenje iz roditeljskog doma je znak nezavisnosti. San znači da sada možete da idete sami kroz živoz, a da ne zavisite od podrške drugih ljudi.

Ovaj san bi mogao da šalje poruku da je vreme da preuzmete kontrolu nad svojim životom.

Advertisements

Sanjati da se useljavate sa svojim partnerom

San u kome se uselite zajedno sa svojim partnerom znak je sve ozbiljnije veze. To bi moglo značiti da ste sada spremni da svoju vezu podignete na viši nivo.

San bi takođe mogao biti signal da ste u vezi sa pravom osobom.

Sanjati da se selite kod bivše ljubavi

Useljenje kod bivšeg dečka ili devojke u snu je znak da niste krenuli dalje nakon što ste raskinuli sa tom osobom. Možda postoje neki aspekti veze koje biste želeli da ponovo proživite.

San bi mogao biti upozorenje da dozvoljavate svojoj prošlosti da diktira pravac vašeg života.

Sanjati da pomažete nekome u selidbi

Ovaj san može značiti da se plašite promena. Želite da zadržite trenutni status kvo i prihvatićete promene samo kada se to od vas zatraži. U suprotnom, nećete pokrenuti ništa što će izazvati promene u vašem životu.

Sanjati da se vaš partner odseli od vas

U ovom snu će se vaš supružnik ili romantični partner odseliti. Videti nekoga koga volite da se seli u snu je znak problema u vašoj vezi. San bi vas mogao upozoriti da radite na svojoj vezi.

Međutim, ovaj san takođe može biti znak da je vaša veza već mrtva. Možda bi trebali početi da se navikavate na život bez partnera ako već ne možete da popravite vaš odnos.

Sanjati selidbu u drugi grad

Preseljenje u drugi grad simbolizuje kraj neke situacije ili veze. Možda želite da ostavite svoju prošlost i započnete novi život.

Advertisements

Pre nego što protumačite ovaj san, pokušajte da ga uporedite sa trenutnom životnom situacijom i opštom percepcijom različitih gradova.

Da li vam san dolazi u vreme kada ste skoro završili fakultet? Ovaj san bi mogao značiti da biste se trebali preseliti na određeno mesto da biste uspostavili svoju karijeru.

San bi takođe mogao značiti da treba da počnete da zavisite samo od sebe a ne od drugih.

Taj san bi takođe mogao da simbolizuje da je vreme za selidbu iz užurbanog grada u mali i miran gradić. Ovaj san može značiti da biste trebali usporiti stvari u svom životu.

Sanjati da se selite u inostranstvo

Ako sanjate o selidbi u inostranstvo, to bi moglo značiti da žudite za egzotičnim načinom života, životom koji se razlikuje od onoga kakav trenutno živite.

Ovaj san takođe može značiti da izbegavate da se bavite svojim trenutnim problemima, jer mislite da ne znate kako da ih rešite.

Advertisements
Advertisements
Advertisements