Šta znači sanjati roditelje?

San o roditeljima obično oslobađa osećaj da u stvarnom životu pokušavate da sakrijete nešto ili učinite nešto što društvo ne bi odobrilo ili je to protivno moralnim normama.

Naravno, kaže se da kada muškarac sanja majku, to sigurno ima dublje značenje.

Advertisements

Takođe se mora reći da manifestaciju roditelja u snu ne treba da personifikujete u karakteru pravog roditelja, ona se može manifestovati u ulozi nekoga drugog (ovi snovi mogu biti apsurdni, a neko iz vašeg okruženje može igrati tu ulogu).

Ako u snu vidimo svog oca, bez obzira na to kako je roditelj prikazan u snu, često ima šire značenje i obično se pojavljuje kada tražimo nešto u životu. Motiv oca u snu ima vezivno značenje, a to podrazumeva da je on vezivno tkivo racionalnog i duhovnog u životu.

Na kraju, ti snovi dolaze kao sukob između ove dve oblasti u životu, posebno kada biramo svoj životni put. Ako u snu vidite svoje roditelje, a u njima nema ničeg neobičnog ili čudnog, u tom snu se osećate srećno i to je simbol istinske sreće.

To je simbol onoga što vam je neophodno u životu – porodica, a ovo je samo potvrda da porodicu uvek treba da stavite ispred karijere. Ako su roditelji u vašem snu bolesni, to može da bude istinsko upozorenje da ćete u životu da doživite mnoge poteškoće.

Ovo je simbol problema i vrlo je verovatno da ćete u narednom periodu imati stresne situacije. Ako u snu koji sanjate vidite kako bežite od kuće i roditelja, to je simbol vaše nezrele prirode.

Advertisements

Ako u snu pobegnete od roditelja, to znači da ste nezreli. Vi ste osoba koja vuče loše poteze samo zato što ne možete da vidite stvari jasno i zrelo.

Ako ste se u snu odrekli roditelja, to je simbol vaše nesposobnosti da shvatite šta je žrtva. Niste sposobni da vidite sveobuhvatniju sliku i da znate šta su drugi (a ne samo roditelji) učinili za vas.

Ne cenite dovoljno ono što su drugi učinili za vas i smatrate da su mogli mnogo više. Razmislite o njihovim greškama i propustima, pa nećete da primetite one koje pravite.

Da li treba da vam smeta ili ne, zavisi od drugih aspekata u snu – ali ako u snu ništa nije alarmantno, ne treba da brinete. Put kojim se trenutno krećete je dobar, a vaša odluka da porodicu stavite na prvo mesto je najbolje što možete.

Takav san znači da se pravilno razumete sa svim članovima porodice i za razliku od mnogih drugih, drago vam je što ste takvi.

Advertisements

Ako u snu vidite da ste u sukobu sa roditeljima, ovo je simbol pogrešnog tumačenja – ljudi koji su vam bliski žele najbolje za vas, ali imaju svojstven način da to pokažu.

FOTO: PIXABAY

Postoji još jedna verzija ovog sna – onog u kome su vas se roditelji odrekli, a ovo je siguran simbol da ste jedna vrlo nesigurna osoba.

Neki kažu da ovaj san može da otkrije rane probleme u detinjstvu i strah od odbijanja. Žudite za ljubavlju i ako ste se u kasnijem životu osećali neželjeno u određenoj vezi, onda je ovaj san manifestacija te nesigurnosti.

U verziji sna u kojoj svoje roditelje vidite bolesne, treba da se brinete ne zbog roditelja, već zbog sebe i problema koje biste mogli imati u bliskoj budućnosti. Morate da se suočite sa svojim manama i zaboravite nesuglasice i posvetite malo više vremena dragim ljudima, jer ćete u suprotnom da požalite.

Ako san koji sanjate prikazuje vaše roditelje mrtve, to nosi iznenađujuću simboliku – mogli biste da očekujete da će se vaš materijalni status promeniti nabolje. Možda ćete profitirati od tuđe nesreće ili neuspeha, ali niste vi krivi.

Advertisements

Posle ovog sna, verovatno ćete se osećati zabrinuto zbog oštećene osobe iz vašeg sna ili zbog činjenice da ste videli roditelje mrtve.

Šta da radite ako ste sanjali ovaj san? Pokušajte da pokažete malo više razumevanja za ljude koji su vam najbliži, oni verovatno žele najbolje za vas, ali ne mogu to da pokažu. Često pogrešno komentarišu vaše preferencije, a zašto ih blokirate i ne govorite mnogo stvari, oni treba da znaju.

Ponekad san o roditeljima sugeriše da se, uprkos godinama, i dalje ponašate kao dete – prestanite da ignorišete probleme i dopustite im da se nakupljaju, nakon čega pribegavate rešenjima koja vam donose samo štetu.

Treba da rešite probleme koje imate, poput nesigurnosti, tako da ovaj stav ne ugrozi vaše buduće odnose.

Sanjanje roditelja može biti znak strepnje i potrebe za zaštitom, ali u nekim slučajevima može biti znak da ćete sreću i zadovoljstvo sresti u poslu i privatnom životu.

Advertisements

U slučaju sna u kojem ste sanjali roditelje koji više nisu živi, možete da očekujete uspeh u poslu kojim se bavite. Pored toga, imate rešenje problema koje ste imali ranije.

Ali san u kojem vam roditelji nešto govore, ima mnogo više negativnog konteksta. To je znak da ste ostali neizgovoreni – može biti upozorenje da nešto nije u redu, pa budite oprezni.

Ako ste sanjali da vam roditelji umiru, uspeh u vašem poslu je zagarantovan, ali samo uz vrhunsku energiju i naboj.

Dakle, da zaključimo, postoje brojne verzije ovog sna, i on skoro nikad nije povezan sa vašim roditeljima i ne morate se bojati da će im se dogoditi nešto loše, kao i uvek, ovo je san koji je povezan sa vama i verovatno vaši lični odnosi (prošli i sadašnji) sa okolinom, uključujući roditelje.

Advertisements
Advertisements