Šta znači sanjati planinu?

Sanjati da vidite planinu pokazatelj je da ste ljubitelj prirode.

Većinu slobodnog vremena radije biste provodili na otvorenom, istražujući šume i rezervate prirode, odlazeći na kupanje u usamljenim rekama i jezerima, posmatrajući ptice selice, posmatrajući divlje životinje u njihovim prirodnim staništima ili jednostavno uživajući u promeni godišnjih doba.

Advertisements

Prema životnoj sredini se odnosite sa strahopoštovanjem, kao da je svetinja, i uvek svesno ulažete napor da zaštitite i sačuvate njenu lepotu.

Zaljubljeni u prirodu, zaljubljeni ste i u sam život. Za vas je svaki dan novi početak, a svako iskustvo prilika za duhovni rast.

Najvažnije vam je ovde i sada. Što se vas tiče, u ovom trenutku živite punim plućima.

S druge strane, ovaj san je takođe simbol preteće opasnosti, koje se pripisuje snu o planinama koje su poprište smrtonosnih nesreća i incidenata, poput pada, lavine, erozije tla, ugriza zmije, napada medveda, i slično.

Sanjati da se penjete na planinu

Penjanje na planinu u snu ukazuje na to da ćete se nesvesno usavršavati, naročito zahvaljujući poslu koji radite iznova i iznova, i označava da ćete na taj način biti superiorniji i dobiti dobar novac od ljudi koji se više trude nego ti.

Sanjati da silazite sa planine

Silazite sa planine: odustali ste od projekta koji je preteško izvoditi; možda će biti potrebno preispitivanje da biste bolje planirali svoje putovanje ili sopstvena „tendencija“ karaktera koja vas navodi da lako odustanete, da izbegnete suočavanje sa problemima i poteškoćama ili da izbegnete ono što uključuje zalaganje i napor.

Silaženje posle uspona može ukazivati da je najkritičniji trenutak sada iza vas, sada možete da se opustite, spust je počeo. Takođe može ukazivati na potrebu povratka u zajednicu nakon perioda izolacije.

Sanjati da prelazite planinu

Prelazak planine u snu ukazuje na oslobađanje od ljubavnog bola, ostavljanje za sobom ljubavnih i bračnih života. Ako sanjate da ste prešli planinu, to ukazuje na to da ste se razišli sa nekim ko vas podržava.

Sanjati vrh planine

Ovo je sigurno dobar znak, jer je to postizanje vaših ciljeva, nakon toliko napora i truda.

Vrh je takođe tačka sa koje možete videti prelepu panoramu, osećati se blizu neba i daleko od zemaljskih briga; sagledati sve iz više perspektive.

Toliko visok nivo može ukazivati na to da se zaista osećate na vrhu svog fizičkog, mentalnog i duhovnog stanja. Biti na vrhu planine i razmišljati o pogledu.

Advertisements

Međutim, postoje i mnoge situacije u kojima vam sanjanje da ste na vrhu planine ne donosi radost, već strah i teskobu: toliko se bojite da ne padnete, gledate dole i vidite prazninu odozdo i osećate vrtoglavicu, ako ne i istine, ali zaista straha.

To može zavisiti od osećaja krivice ili neadekvatnosti (čini se da ste „previsoki“, osećate da to ne zaslužujete) ili od straha da ćete izgubiti ono što ste zaradili.

Sanjati sneg na planini

Sanjati sneg na planini ukazuje na to da ćete promeniti svoj stav da ste pokazali poniznost i delovali skromno da biste dosegnuli sebičnog i samotragajućeg, to takođe ukazuje na to da ako zaboravite prošlost, možete pogrešiti.

Sanjati pad sa planine

Pad sa planine, padanje automobilom, padanje u provaliju, padanje i umiranje itd., može se protumačiti kao upozoravajući san.

Možda žurite sa vremenom, previše ste željni da postignete svoje ciljeve. Bolje sačekati pravi trenutak, biti oprezniji ili rizikovati da budete razočarani, ako ne uspete.

Jeste li i vi zaista sigurni da vam je krajnje odredište nadohvat ruke? Možda ste tvrdoglavi kad radite nešto preteško za sebe.

Alternativno, sanjanje o padu sa planine takođe vas može upozoriti da se pogrešno suočavate sa problemom; može postojati drugačije, manje nepristupačno, lakše rešenje.

Sanjati da kopate na planini

Kopanje, špiljenje ili probijanje u planinu u vašem snu ukazuje na to da nećete razočarati onoga ko vam veruje.

Bićete cenjeni zahvaljujući dužnosti koju ste zasluženo ispunili i osvojićete srce svog omiljenog pokazujući strpljenje i trud.

Sanjati da uživate u planinskom pogledu

Uživanje u planinskom pogledu ili divljenje planinskom pejzažu u snu je odraz otvorenosti i direktnog, besmislenog pristupa životu.

Jednostavnost stvari i održavanje nekomplikovanog načina razmišljanja u svim situacijama vodilo bi vas na najkraći put do rešavanja problema s kojima biste se susretali na životnom putu.

Bez obzira koliko veliki ili mali problem mogao biti, uvek biste pronašli direktno rešenje za takav problem i primenili najbrži i najefikasniji način za uspešno rešavanje.

Advertisements

Sanjati planinu koja se ruši

To je krik podsvesti, pa morate iskoristiti svu odlučnost da ne odustanete od borbe koju vodite. Morate znati da vas poteškoće čine pouzdanijom osobom.

Bez obzira koliko su teške prepreke, mislite da je ovaj san došao da vam kaže da ste dovoljno snažni da to prebrodite.

Sanjati planinu sa dva vrha

Sanjati planinu sa dva vrha simbolizuje dvostruka dostignuća. Vaš predstojeći uspeh došao bi uz pomoć nekoga ko se smatra autoritetom u vašoj odabranoj karijeri, projektu ili poslu.

Rad u saradnji sa ovom osobom pokazao bi se obostrano korisnim.

Ova osoba bi zaključila da je bila u pravu kad je verovala u ono što biste mogli doneti za sto. Na isti način, osetili biste da je on ili ona bila prava osoba koja je iznela najbolje iz vas.

Sanjati da imate strah od penjanja na planinu

Sanjati o strahu od penjanja na planinu označava suprotno simboličko značenje u odnosu na kretanje vaše karijere.

Suprotno onome što san sugeriše, uskoro biste pronašli bolji posao koji vas više plaća i stavlja u bolji položaj.

Uz malo truda i odlučnosti, takođe biste mogli da se uzdignete iz nižih činova i steknete poštovanje i divljenje koje zaslužujete.

Sanjati da se penjete na planinu dok u rukama držite nešto

San o penjanju na planinu i držanju nečega u rukama, poput mobilnog telefona ili posude za vodu, predviđanje je dolaska bebe u porodicu.

Ako ste muško, supruga bi vam uskoro saopštila dobru vest da je trudna.

Advertisements

Ako ste žensko, uskoro ćete moći putem testa trudnoće koji su bez recepta potvrditi da imate bebu. Ovaj san ukazuje na to da je pol bebe najverovatnije muški.

Sanjati da se penjete na planinu (za bolesnu osobu)

Ako ste trenutno bolesni ili imate zdravstvenih problema, sanjanje o usponu na planinu je predviđanje brzog ozdravljenja.

Ako je uspon u vašem snu naporan i težak, proces oporavka može potrajati, ali vi biste imali veće šanse da potpuno izlečite.

Ovaj san podseća vas da biste trebali da se podvrgnete temeljnom medicinskom tretmanu kako biste mogli da obezbedite svoj puni oporavak.