Šta znači sanjati nasilje?

Ponekad imamo snove koji su neverovatno nasilni i ne možemo sasvim da razumemo odakle ti snovi dolaze.

Istražićemo moguća značenja nasilja u snovima i videćemo kako se ti snovi mogu koristiti za poboljšanje kvaliteta života, ako je moguće. Pa, šta bi moglo značiti nasilje u vašem snu?

Advertisements

Imate puno besa u sebi

Izgleda očigledno, zar ne? Ako je vaš san zaista nasilan, a vi ste uglavnom ljubazna osoba, ovo možda naizgled nema smisla.

Ali, s obzirom da se uvek dobro slažete sa drugima, bez obzira na situaciju, onda nije nerazumno imati nasilne snove, pa možete razraditi sav bes koji imate u sebi, a nikada se ne prepustite izražavanju u stvarnom životu.

Vaša podsvest radi na tome da vam pomogne da obradite svoja osećanja. Ne bojte se da ćete se ljutiti.

Samo budite sigurni da ga kanališete konstruktivno i govorite ili preduzmite akciju tek nakon desetak dubokih udisaja.

Pronalaženje sigurnih načina za odzračivanje dobar je način za smirivanje tih nasilnih snova.

Osećate se bespomoćno

To može biti na poslu ili sa porodicom. Bez obzira o čemu se radi, osećaj bespomoćnosti te tera da poželiš da imaš neku vrstu moći i kontrole.

Čini vam se da biste mogli da samo uzmete bika za rogove i naterate ga da radi tačno ono što želite – ali osećate se kao da ne možete.

Dakle, imate nasilne snove – posebno one u kojima vi nanosite bol i patnju svima drugima. Ova vrsta sna je katarzična. To je mehanizam za suočavanje sa svim onim kroz šta prolazite.

Takođe, vaša podsvest vas priprema da zapravo krenete u akciju, tako da možete okončati osećaj bespomoćnosti.

Plašite se nekoga

Ako u vašem snu neko počini nasilje nad vama, može biti da se plašite ove osobe u stvarnom životu. Plašite se načina na koji vas napadaju fizički ili psihološki, a ovaj strah se prenosi u vaše snove.

Način da se ovo popravi je da se obratite ovom nasilniku, ili u situaciji koja to zahteva, pozovite policiju ili pronađite način da ih uklonite iz svog života.

Advertisements

Pokušajte barem da ne ostvarujete više interakcije sa njima nego što je potrebno, dok radite na obnavljanju oštećene slike o sebi.

Imate posla sa potisnutim sećanjima na zlostavljanje iz detinjstva

To je ružno pitanje sa kojim se treba suočiti. Tokom odrastanja ne možete mnogo učiniti da se odbranite od predatora oko sebe.

Ako ste bili nesrećna žrtva zlostavljanja dece, izgleda da ste se, kako ste odrastali, potrudili da to iskustvo izbacite iz uma. Međutim, uvek je tu, vreba.

Vaši nasilni snovi mogli bi da vam dozvole da se nosite sa svim traumama koje ste prošli u prošlosti. Pomaže vam da se oslobodite besa i osećaja krajnje nemoći.

Takođe može biti da niste sasvim svesni šta se dogodilo i u tom slučaju biste trebali potražiti stručnu pomoć.

Jednostavno ste gledali nešto nasilno

Misli koje imamo pre spavanja imaju način da se pojave u snovima.

Dakle, ako ste igrali zaista nasilnu video igricu, gledali nasilnu emisiju ili film ili čitali knjigu o krvi i ratu, nemojte se toliko iznenaditi ako vam snovi priušte više toga!