Šta znači sanjati mrtvački sanduk?

Mrtvački sanduk u snovima je predmet bogat značenjem. Veoma često povezan sa smrću, može poprimiti veliki skup simbola i često predstavlja kraj ili odvajanje od nečega ili nekoga.

Šta znači sanjati mrtvački sanduk? To može ukazivati na zatvaranje, ne samo sa prošlošću, već i kod nas samih ili kod nekoga koga poznajemo, to zatvaranje često može biti psihološko, mentalno ili fizičko i prirodno se odnosi na naše ponašanje.

Advertisements

Sanjati otvoren mrtvački sanduk

Sanjati o otvorenom mrtvačkom sanduku, je simbol trenutka tranzicije koji postoji između nas i onoga nečega / nekoga za koga smo bili vezani. Ako sanjamo o otvorenom mrtvačkom sanduku i vidimo da smo na sahrani: ovo će takođe biti simbolično. U stvari, sahrana je predstavljanje kraja nečega što nam je bilo veoma važno.

Ako ste sanjali otvoren i praznom mrtvački sanduk, morate se zapitati šta je to u šta se morate zatvoriti. To znači da postoji nešto u vašoj prošlosti što se mora ostaviti po strani i došlo je vreme da se krene napred.

Mrtvački sanduk takođe može ukazivati na kraj veze, pa ako je prazan, to može značiti da ste spremni da ugostite nekoga koga poznajete, sa kim više niste u dobrim odnosima.

Sanjati zatvoren mrtvački sanduk

Sanjanje zatvorenog mrtvačkog sanduka, označava kraj nečega što smo sada prevazišli ili smo još uvek vezani za prošlost, ali svesni smo da više nema načina za povratak i spremni smo to prihvatiti i savladati stvari.

Sanjati mrtvački sanduk sa telom

Kao što smo već rekli, mrtvački sanduk je simbol razdvajanja. Možda naša podsvest još uvek nije u potpunosti prihvatila nestanak te voljene osobe ako to znamo. Ako to ne znamo, zapitajmo se ko je to i koga nam može predstavljati.

Sanjati da mrtva osoba izlazi iz mrtvačkog sanduka, u zavisnosti od toga da li poznajete osobu ili ne, možda predstavlja vašu želju da vidite osobu koju sanjate, jer je moguće da vam nedostaje.

Sanjati mrtvački sanduk sa živom osobom, znači da vaš odnos s nekim nije najbolji

Sanjati ljude koje poznajemo u mrtvačkom sanduku – na primer, sanjati partnera ili roditelje, sanjati oca ili majku u mrtvačkom sanduku, takođe može ukazivati na vrlo krhku vezu i da smo spremni potpuno prekinuti ako je to naš partner. Prirodno nije isključen strah od njihove smrti. Ali mrtvački sanduk takođe može biti simbol poteškoća neke osobe da nam se otvori.

Sanjati svoj mrtvački sanduk

Sanjati sopstveni mrtvački sanduk može poprimiti različita značenja, ali toliko je mnogo pitanja koja ćete sebi postaviti da biste rešili tumačenje; je li mrtvački sanduk otvoren ili zatvoren? Da li se osećamo slobodno? Postoji li nešto što nas tišti? Da li se bojimo smrti? Da li ćemo zaista umreti? Da li se volimo dovoljno? Da li se osećamo sami?

Sanjati stakleni mrtvački sanduk

Sanjanje staklenog mrtvačkog sanduka, simbol je snažnog odvajanja od spoljnog sveta. Izražava želju za samoćom i otuđenjem sanjara. Sanjanje staklenog mrtvačkog sanduka možda želi da ukaže na snažnu odvojenost od svega što nas okružuje.

Advertisements

Međutim, staklo ne predstavlja trenutno odvajanje, jer svetlost prolazi kroz staklo i možemo videti šta se dešava u okolini. Možda nam samo treba malo vremena da se posvetimo sebi. Mrtvački sanduk je prekomerna slika, ali se i dalje odnosi na duhovni svet – to bi moglo značiti privremeni odlazak da tražimo svoju unutrašnjost, čime ćemo kasnije dobiti ponovno rođenje.

Sanjati mrtvački sanduk od drveta

Drvo je materijal koji nas približava prirodi. Sve što je drvo daje nam određeni spokoj i predstavlja simbol dobrog ukusa. Drvo, poput mrtvačkog sanduka, takođe može izraziti seksualnu ukočenost. Ako je mrtvački sanduk simbol mentalne blokade, drvo je simbol malog interesa za partnerom ili za vezu s njim.

Sanjati mrtvačke sanduke na groblju

Ako su mrtvački sanduci na groblju na pravom mestu za sahranjivanje, ovaj san ukazuje na pravo vreme za sahranjivanje i preobražavanje onoga što je postalo beskorisno. To je slika koja pokazuje volju da se nastavi bez straha od oslobađanja od beskorisne prošlosti.

Sanjati mrtvački sanduk na moru

Ako ste sanjali da vidite mrtvački sanduk na moru, to odražava sadržaj prošlosti koji se možda mora istražiti i razraditi pre nego što se konačno “sahrani”. Mrtvački sanduk u moru u snovima može ukazivati na snagu koja na svet iznosi ono što je neophodno videti. Aspekti prošlosti koji nisu adekvatno sahranjeni i koji su možda zalutali u emocijama sadašnjosti.

Šta znači sanjati mrtvački sanduk?

Kao što smo već rekli, mrtvački sanduk ima tendenciju da ukazuje na odvojenost od nekoga ili nečega, čak i od nekog osećanja koji mogu biti predstavljeni bojom.

Ako osećamo da se neko prema nama ponaša neprijateljski i da ostaje zatvoren u sebi, onda to znači da se „udaljava“ od svoje volje. Na nama je da tumačimo san, u zavisnosti od vrste odnosa koji imamo sa subjektom unutar mrtvačkog sanduka.

Kao što ste mogli da vidite takav san, gde središnji motiv pripada mrtvačkom sanduku, to bi mogao biti pokazatelj da se borite protiv lošeg osećaja u vezi sa određenim stvarima u svom životu.

Takav san može biti pozitivan, govorivši da ste jedna intuitivna osoba koja je često mogla da oseti šta je čeka u njenom životu. Pokušajte da budete realni i pripremite se za neke događaje za koje znate da neće biti prijatni.

U slučaju da je mrtvački sanduk prazan, to bi mogao biti signal da ćete uskoro ući u svađu i da se zbog toga nećete osećati dobro. Što je još gore, možda se zateknete u sukobu sa partnerom oko troškova koji će se vremenom povećavati.

Ali u slučaju da je mrtvački sanduk iz vašeg sna pun, čak i ako niste u stanju da vidite šta je unutra, vi samo pretpostavite šta bi moglo biti ili vas ne zanima šta bi moglo biti unutra. Takav san je uvek povezan sa tajnama i pitanjima poverenja, i u ovom slučaju morate se dobro brinuti o njima u vašem životu.

Advertisements

Dobro razmislite o poverenju koje imate ili koje niste imali prema ljudima iz vašeg okruženja. Takav san ukazuje na to da će vam neko otkriti tajnu. Verovatno će to biti nešto što će ostaviti veliki utisak na vas.

Iako vas smatraju diskretnom osobom, imaćete moralnu dilemu kako postupiti i poželeti da nikada ništa niste naučili.

U nekim verzijama ovog sna, ako samo vidite mrtvački sanduk i nemate nikakvih posebnih osećanja u vezi s njim (on je tu, prisutan i ne daje vam dobar ili loš osećaj), u tom slučaju je pokazatelj da treba da napravite sledeći logičan korak u svom životu, morate da napravite potez i ne ostajete predugo na jednom mestu.

Možete da promenite mesto prebivališta ili posla, a to je aspekt novog života ili novog početka. Dugo ćete razmisliti pre nego što napravite ovaj korak, ali shvatićete da nije dobro za vas da odaberete poniranje, ponekad treba i malo više, da biste videli da li vam promena odgovara.

Osetićete potrebu za izazovima i napretkom koji nećete postići u ovom okruženju. Kakvu god simboliku da uzimate u vezi s mrtvačkim sandukom, ne doživljavajte ga tragično, jer nije.

Advertisements