Šta znači sanjati majku (mamu)?

Sanjati majku predstavlja vašu intuiciju ili vaše unutrašnje smernice.

Ona predstavlja vašu sposobnost donošenja odluka koje će uticati na vas u budućnosti, ili predstavlja to koliko dobro donosite odluke na osnovu instinkta.

Advertisements

Takođe odražava koliko imate sreće u slučajnostima ili dobra predviđanja. Ukazuje na osećanja o tome kako bezbedno ostvariti nešto.

Sve što vaša majka kaže u snu, osvetljava ono prema čemu vas vodi vaš osećaj za intuiciju u životu ili kako se osećate prema svojoj budućnosti.

Ako je vaša majka preminula u stvarnom životu, simbolika njenog pojavljivanja u vašem snu najverovatnije i dalje ostaje vaša intuicija.

Umrli članovi porodice u snovima često imaju istu simboličku vrednost bez obzira da li je osoba živa ili mrtva.

Ako je vaša majka nedavno preminula ili ste provodili dosta vremena sećajući je se, njen izgled u vašem snu možda odražava koliko vam nedostaje.

Advertisements

Sanjati da vam majka daje savet

Ako vam majka u snu daje savet, to može odražavati vašu intuiciju za to koji je izbor najbolji za budućnost.

Sanjati da je majka ljuta

Ako je vaša majka u snu veoma ljuta, to predstavlja vaša negativna osećanja zbog razočaranja ili loše sreće.

U ovom slučaju osećate se kao da ne možete da predahnete ili se čini da je loša sreća stalno sa vama, jer vam se čini da izbori koje napravite nikada ne pomažu.

Možda ćete požaliti zbog lošeg izbora.

Sanjati da vas preminula majka upozorava

Ovaj san može da se tumači na dva načina. Psihološki, ovaj san predstavlja vašu unutrašnju odraslu osobu koja je mudra i brižna.

Advertisements

Majčin lik vas upozorava na neku opasnost koja je pred vama.

Mistično objašnjenje je da je ovaj san stvarno upozorenje duha mrtve majke o opasnosti koja vas čeka.

Na kraju, obe interpretacije imaju smisla jer obe upozoravaju na neku vrstu opasnosti. Sada morate utvrditi da li je upozorenje u snu validno ili ne.

Sanjati da ste frustrirali majku zbog lošeg izbora

Ako ste u snu frustrirali majku zbog lošeg izbora, to može predstavljati frustraciju ili ljubomoru zbog toga što svi vaši izbori nisu dobri.

Možda lažete sebe ili izbegavate da se suočite sa problemom. Trudnice mogu sanjati ovaj san ako se veoma ugoje tokom trudnoće i ne nose odgovarajuću odeću.

Advertisements

Sanjati zlu majku

Ako je vaša majka u snu zla, to znači da je vaš osećaj intuicije negativan i da donosite negativne odluke. Možda imate loše namere za budućnost.

San takođe može odražavati značiti da sve što odaberete nikada ne uspe ili da vas proždire strah ili prati maler.

Sanjati da se svađate sa majkom

Imati ovaj san mogao bi biti pokazatelj koliko su razočarani u vas oni koji su vam bliski. Mogli biste izneveriti ljude koji zavise od vas, svojim nehajnim ponašanjem.

Možda niste uspeli u svojim zaduženjima i niste mogli da obavite ni najjednostavnije zadatke.

Ovo bi moglo dovesti do sukoba sa ljudima sa kojima ste u interakciji ili s kojima ste u vezi.

Advertisements

Možda ste izgubiti mnogo prilika zbog svoje očigledne neodgovornosti, a ako se ne preispitate i ne promenite, mogli biste izgubiti mnoge druge ključne prilike.

Sanjati srećnu majku

Ako je vaša majka srećna u snu, to predstavlja pozitivan pogled na budućnost ili osećaj sreće. Možda vam se čini da ste izbegli nešto loše ili dobro predvideli razvoj neke situacije.

Sanjati trudnu majku

Ako vam je majka trudna u snu, to predstavlja vaše izbore za budućnost ili sreću koja je usmerena ka nečemu. U vašem životu ćete imati novo iskustvo, novu ideju ili novi način življenja.

Sanjati da ubijete majku

Sanjati kako ubijate majku predstavlja osećaj kako ste naneli štetu vašoj budućnosti ili propustili priliku. „Ubijanje“ vaše sreće ili drastičan preokret.

Ubistvo majke u snu takođe može odražavati osećanja koja imate zbog nekih izbora ili planova zbog kojih se kajete i sada osećate da morate tome stati na kraj.

Advertisements

Sanjati smrt majke

Ako vaša majka umre u snu, to predstavlja osećanje da ste izgubili osećaj za intuiciju ili da neprestano donosite loše odluke.

Osećaj da loše predviđate situacije u životu. Ne možete da rešite problem, bežite od negativnih životnih situacija i problemi koje imate ostaju nerešeni.

Ako vaša majka umre u snu, vrlo je verovatno da imate snažne strahove ili moralne dileme koje treba da prevaziđete.

Možda imate permanentni osećaj loše sreće, ili da se ne možete obuzdati u donošenju loše odluke kada su važne stvari u pitanju.

San u kome vaša majka postaje žrtva bolesti ili umire u nekoj tragediji je alegorija za neku veliku prepreku koju biste morali prevazići u bliskoj budućnosti.

Možda ćete od šefa ili učitelja dobiti težak zadatak koji od vas zahteva naporan rad, poput detaljnog istraživanja ili analize.

Alternativno, ponekad se smatra da ovaj simbol predviđa razočaranje ili tugu.

Takva situacija bi zaista prigušila vaše raspoloženje i ostavila vas da se osećate kao da se na svetu malo čemu možete radovati.

Advertisements

Sanjati da vas majka vozi u vašem automobilu

Sanjati majku kako vas vozi u vašem automobilu predstavlja situacije iz stvarnog života u kojima je pojačana vaša potreba za dominacijom da planirate unapred.

Intuicija ili dugoročno planiranje koje vam se čini važnije u trenutnoj situaciji (npr. Trudnoća).

Sanjati da vam pokojna majka nešto govori

Reči vaše drage pokojne majke koje vam govori treba smatrati znakom utehe ili sreće, jer takav znak obično prate dobri ishodi ili iznenadni blagoslovi.

U izvesnom smislu, vaša majka vam daje do znanja da čak i ako se stvari sada čine teškim, na kraju tunela postoji svetlo.

Ako ste uspeli da prepoznate bilo koju reč ili frazu koju je rekla vaša majka, to bi moglo da pruži jasniju poruku koju pokušava da pošalje odnekud.

Sanjati da vam mrtva majka govori da ste debeli

Ovaj san može predstavljati deo vaše ličnosti koji je autoritativan i da uvek kritikuje sebe. Bez obzira jeste li debeli ili ne, ovaj san to podrazumeva, uvek se gnušate sebe.

Advertisements

Negativna osećanja usmerena ka sebi su nezdrava jer uvek mislite da niste dovoljno dobri i onda kada zapravo jeste.

Napravite tačku odvajanja od ovog vida ponašanja i neki negativni aspekti vaše ličnosti mogu se promeniti.

S druge strane, ako je u stvarnom životu vaša majka bila kritična, vi ste internalizirali kritiku.

Pronađite način da tu kritiku pustite kako biste živeli samostalan život.

Sanjati da se majka utopila

Sanjati majku koja umire utapanjem u vodi simbolizuje finansijske probleme. Iskusićete pad svog poslovanja koji će vas dovesti do ekonomske krize.

Upozoravamo vas da se prethodno morate pripremiti za predstojeću katastrofu kako biste izbegli bankrot.

Advertisements

Sanjati da vas pokojna majka ubije

Ovaj san znači da imate emocionalnih problema sa majkom. Ova pitanja nikada nisu rešena jer je vaša majka umrla. Ovo bi moglo biti vrlo stresno.

Možete pokušati da pustite probleme i oprostite sebi.

Pored toga, lekcija koju biste mogli naučiti iz ovoga je da uvek budete u miru sa svima, jer nikada ne znate, smrt je neizbežna. Nikad ne možete znati kada će doći.

Sanjati da majka umire, ali je ne možete videti

Ako ste u snu svesni smrti svoje majke, ali niste u mogućnosti da je vidite, to je znak upozorenja da će ljudi namerno pokušati da vas uhvate u zamku u zbunjujućim situacijama.

Iz ovih veštački stvorenih okolnosti možete se izvući koristeći intuitivne veštine koje će vas izvući iz problema.

Sanjati da je preminula majka srećna

Ova vrsta snova može usrećiti i vas jer kad voljena osoba umre, uvek je jedina želja da ona bude na srećnom mestu.

Advertisements

Videti svoju mrtvu majku srećnu u snu znači da počinjete da prihvatate da je vaša majka odavno otišla.

Teško je to prihvatiti i može potrajati nekoliko godina. Prihvatanje pokazuje da ste snažni i da ste zaslužili pohvalu.

Sanjati žestoku raspravu sa majkom

Kada sanjate ovaj san, to bi moglo značiti da možda osećate da vam se majka meša u život i da želite malo prostora za disanje.

Možda je previše uključena u vaš život i čini da se osećate da vas guši svom tom pažnjom.

Možda su njene namere dobre, ali ona će pokazati svoju brigu i ljubav na pogrešan način tako što će se previše uključiti i čak donositi odluke umesto vas.

Može biti i da nešto skrivate od svoje majke, a ona je na ivici da to otkrije.

Advertisements

Sanjati da se preminula majka udaje

Ova vrsta sna zavisi od pola sanjaoca. Ako ste muško i sanjate ovakav san, to znači da je osoba sa kojom ste vereni ili s kojom ste oženjeni slična vašoj majci.

Možda vidite lik svoje majke u ovoj osobi. Ako ste žensko, ovaj san može značiti da ste u sebe ugradili neke osobine svoje majke.

Ovaj san takođe može značiti da se osećate usamljeno i napušteno baš kao što se osećaju deca kada se roditelj ponovo venča.

Osećate se napušteno jer je umrla i ostavila vas potpuno same. To je normalno, jer je to deo procesa tugovanja i vi ćete to prevazići.

Advertisements
Advertisements