Šta znači sanjati kosu?

Snovi o kosi mogu biti dobri, loši, besmisleni, pa čak i zastrašujući. Postoji toliko mnogo situacija u kojima možemo sanjati svoju kosu.

Napravili smo listu najčešćih snova o kosi koje ste mogli sanjati i koja vam može pomoći da analizirate tačno značenje svog sna.

Advertisements

Sanjati ošišanu kosu

Sanjati da vam je kosa ošišana znači da neko pokušava da vam umanji samopouzdanje.

Ova osoba može biti ljubomorna ili zavidna na vašem uspehu ili vašoj romantičnoj sposobnosti, pa bi mogla pokušati da sabotira vaše lične ili profesionalne poduhvate.

Ovaj san bi takođe mogao ukazivati na krizu identiteta koja bi mogla bila rezultat neuspeha ili čina izdaje.

Sanjati sivu kosu

Siva kosa u snu simbolizuje mudrost i takođe pobedu nad životnim komplikacijama u kojima ćete slavno izaći kao pobednik. Steći ćete mnogo vrednih životnih lekcija.

San takođe sugeriše da će se nešto važno dogoditi u vašem životu. Ovaj san takođe može da znači da se osećate usamljeno.

Sanjati kosu u ustima

Prvo, ovo je ružan i vrlo odvratan i uznemirujući san. Možda je to zato što vam je kosa zapravo ušla u usta dok ste pokušavali da zaspite.

Ali ako nemate dugu kosu i ovo sanjate, to znači da se borite u životu i želite da se povežete sa nekim.

Morate prvo pokušati da razumete sebe, ostanete verni svojim uverenjima i promene će doći do vas.

Sanjati da obrijete glavu

Ako oste sanjali da obrijete kosu sa glave, to znači da ćete morati doneti važnu odluku u svom životu. Ovakvi snovi su takođe povezani sa problemima sa kojima bi se mogli suočiti.

Sanjati da vam kosa opada

Opadanje kose u snu je često povezano sa gubitkom samopouzdanja. Ovaj san bi mogao biti pokazatelj vaše nesigurnosti u pogledu vašeg izgleda ili opšte privlačnosti.

Advertisements

Alternativno, ovo takođe može otkriti vašu zabrinutost zbog starenja i sve negativne aspekte koje možete povezati sa starenjem.

Ako ste sanjali da vam kosa opada, da li zbog prevelikog hemijskog oštećenja ili kao posledica bolesti, taj san simbolizuje moguće neželjene promene u vašem životu.

Stvari bi se mogle pogoršati kod kuće ili na poslu zbog različitih spoljnih i unutrašnjih sila koje su verovatno van vaše kontrole.

Opadanje kose u snu simbolizuje stres i negativne fizičke manifestacije koje proizlaze iz situacije koja uključuje neočekivana i neželjena prilagođavanja.

Obično su takvi snovi povezani sa situacijama, mislima i brigama sa kojima se suočavate u svom životu.

Možda ćete biti zabrinuti zbog starenja i suočiti se sa problemima lepote u vezi sa starenjem, poput gubitka kose. Stres je takođe jedan od najčešćih razloga da doživimo takav san.

To je zato što opadanje kose ukazuje na slabost, nemoć i ranjivost.

Kada osetite da vam neko na bilo koji način šteti životu, to takođe može izazvati takav san. Toksični odnosi su još jedan razlog zašto možete sanjati da vas kosa opada sa glave.

Sanjati da imate dugu kosu

Duga kosa može imati dva naizgled suprotna tumačenja u zavisnosti od vaših okolnosti i drugih simbola u snu.

S jedne strane, ovaj san može simbolizovati strast, posebno romantična ili intimna osećanja. Možda imate nekoga ili ste u potrazi za svojom boljom polovinom.

Advertisements

Alternativno, ovaj san može značiti da ćete biti uhvaćeni u dramu ili biti ismijavani zbog vašeg ponašanja u stvarnosti.

Sanjati mokru kosu

Videti mokru kosu u snu znači da pokušavate da promenite način na koji upravljate stvarima u svom životu. Duhovno to može značiti da pokušavate očistiti svoju dušu.

Sanjati da šišate kosu

Šišanje sopstvene ili tuđe kose u snu simbolizuje promenu. Ako se sami šišate, to znači da će doći do drastične promene vašeg života.

Možda ćete promeniti karijeru ili raskinuti sa nekim ako ste trenutno u vezi.

Međutim, ako u snu šišate tuđu kosu, to znači da ste možda nezadovoljni jednim od svojih odnosa, možda sa bratom ili sestrom, partnerom ili kolegom.

Možda razmišljate o tome da se udaljite od te osobe u vašem životu.

Sanjati da vam neko prođe prstima kroz kosu

Ako ste sanjali da vam neko prođe prstima kroz kosu, taj san znači da želite da se povežete sa tom osobom na intelektualnom ili duhovnom nivou.

Sanjati da nosite periku

Perika u snovima simbolizuje lažne ljude koje biste mogli sresti u životu. Videti periku na vlastitoj glavi može ukazivati na situaciju u kojoj ćete biti u iskušenju da napravite neki napredak.

Sanjati zapetljanu kosu

Ako u snu vidite da vam je kosa zapetljana, taj san simbolizuje neizvesnost i zabunu u vašem životu. Taj san ukazuje na vreme kada nećete biti u stanju da razmišljate ispravno.

To je takođe znak da morate da razmislite šta može da izazove ovu nepotrebnu zabunu u vašem životu, kao i stvari koje treba rešiti u vašim odnosima.

Kada se takvi snovi ponavljaju, sve što trebate učiniti je duboko udahnuti i razmišljati smireno. Sigurno ćete moći da upravljate svojim životom.

Sanjati da pravite frizuru

Ako ste sanjali da pravite frizuru, taj san ukazuje na to da razmišljate o preuzimanju i vrednovanju nove ideje, koncepta ili načina razmišljanja.

Taj san se takođe može pojaviti kada pokušavate da svoje misli dovedete u red.

Advertisements

Sanjati kosu – simbolika

Kosa u snu simbolizuje sreću, osnaživanje, snagu i osetljivost na okolinu. Takođe je povezana sa sek*ualnošću, senzualnošću i zavođenjem.

Sanjanje kose takođe ima duhovni značaj. Kosa je povezana i sa gubitkom moći. Kosa, sama po sebi, predstavlja naš identitet u životu.

Svaki san povezan sa kosom može biti znak da preispitate sebe i svoje misli, a takođe i svoj pristup životu.

Ako sanjate sede dlake ili opadanje kose, velika je verovatnoća da je to manifestacija vaših misli i problema sa kojima se borite.

Sanjati kosu kao simbol gubitka moći

Sjajna i negovana kosa je želja svake žene. U mnogim slučajevima snovi o kosi nisu prijatni. Ti snovi se mogu pojaviti zbog nečega što doprinosi nepotrebnom stresu u vašem životu.

Možda ste u životnoj fazi u kojoj doživljavate gubitak moći, fizički ili emocionalno.

Iza toga može biti nekoliko razloga. Prvo, vaše sadašnje okolnosti mogu biti izuzetno nepovoljne, a drugo, možda ćete osećati da vas neko pokušava kopirati.

Sanjati kosu kao simbol potrebe za stimulacijom

Kosa je jedan od najistaknutijih simbola lepote. Mala promena naše frizure može da popravi ili pokvari vaš izgled i kako vas ljudi gledaju.

Ovaj san je takođe pokazatelj da vam je potreban partner i želite da istražite svoje sek*ualne fantazije.

Na kraju krajeva, svima nam je potrebna ljubav i svi tražimo neku posebnu osobu čiji samo dodir može sve naše želje dovesti do vrha.

Sanjati kosu kao simbol preispitivanja ideja

Svi dolazimo do tačke u životu u kojoj moramo da preispitamo ideju, koncept ili pogled. Ponekad moramo da promenimo celokupan način razmišljanja.

Ali kako je san o kosi povezan sa bilo čim od ovoga? Oblikovanje kose je nešto što svi obožavamo.

Advertisements

Promena načina na koji predstavljate svoju kosu takođe može da simbolizuje veliku promenu koju morate uneti u svoj život.

San takođe sugeriše da budete oprezniji u pogledu svog imidža i izgleda.

Sanjati kosu kao simbol života bez briga

Snovi o kosi takođe mogu značiti da ste ili u poziciji u kojoj ste oslobođeni svih briga, ili očajnički želite da živite bez brige.

Sanjati kosu kao simbol mudrosti

Boja kose i frizura govore mnogo o vama. Možda ćete sanjati i situacije u kojima vam je kosa seda. Ovakvi snovi simbolizuju ugled i zdravlje.

Snovi o sivoj kosi su ranije izazivali stres kod mnogih ljudi, ali u novije vreme ne toliko. Sve zahvaljujući boji za kosu.

Zaključak

Sada znate zašto ste sanjali sve te čudne, smešne i lude snove o kosi. Nadamo se da je ovaj tekst razrešio sve vaše sumnje.

Advertisements

Imate sve potrebne informacije da biste pravilno protumačili svoj san. Ako i dalje mislite da smo nešto izostavili, slobodno nas kontaktirajte.

Advertisements