Šta znači sanjati kornjaču?

Ako ste nedavno videli kornjaču ili je imate kod kuće, možda previše razmišljate o njoj. U ovom slučaju je moguće da se kornjača koju ste videli pojavi u snu.

To bi značilo da je vaš san samo odraz nečega što ste iskusili u svakodnevnom životu, tako da vaš san ne mora nužno da sadrži simboličko značenje.

Advertisements

Ali, ako niste u skorije vreme videli kornjaču, i ako niste čuli ništa o ovoj maloj životinji, to može značiti da vaš san ima simboličko značenje, pa bi trebalo da pokušate da pronađete tumačenje ovog sna.

U većini slučajeva snovi o kornjačama znače da pokušavate da se sakrijete od nečega ili nekoga, ili  možda pokušavate da se oduprete svim promenama koje mogu doći u vaš život.

U ovom slučaju san o kornjačama treba da vam bude upozorenje da budete otvoreniji, i da prestanete da se krijete od drugih ljudi. Ponekad san o kornjačama može značiti da stvari u vašem životu idu vrlo sporo, tako da vam mogu dosaditi.

Takođe, san o kornjači mogao bi vam biti upozorenje da budete strpljivi i da čekate da se u vašem životu dese dobre stvari.

Kornjače su uvek bile simbol plodnosti i zaštite, pa je zanimljivo spomenuti i da će trudnice verovatno sanjati o kornjačama. Mnogo je situacija u kojima možete sanjati o kornjači.

Advertisements

Veoma je važno da uzmete u obzir sve detalje koje ste videli u snu, jer ćete samo tako moći pravilno da protumačite svoj san. Sada ćete videti kako možete tumačiti snove u kojima se javlja kornjača. Videćete šta su najčešći snovi o kornjačama i šta oni zapravo znače.

Sanjati da vidite kornjaču

Ako ste u snu videli kornjaču, ona može biti simbol mudrosti, dugovečnosti i odanosti. Ovaj san bi vam mogao biti i upozorenje da budete strpljivi u svojoj vezi, ali i na ostalim poljima vašeg života.

Sanjati da vas juri kornjača

Ako ste u snu videli da vas juri kornjača, to znači da nemate hrabrosti da se suočite sa problemima i poteškoćama koje imate u životu. Pokušavate da pobegnete od problema, ali na taj način će oni postati još veći.

Ovaj san treba da vam bude upozorenje da se suočite sa svim problemima koji bi mogli da se nađu u vašem životu.

Sanjati neprijateljski nastrojenu kornjaču

Ako ste imali takav san, to može biti simbol vaših strahova i frustracija u vašem životu. U vašem životu postoji mnogo problema, pa se stalno osećate frustrirano i nervozno. Takođe, možda se bojite promena koje će uskoro desiti u vašem životu.

Advertisements

Sanjati povređenu kornjaču

Ako ste sanjali o povređenoj kornjači, to može značiti da se osećate razočarano zbog nečega što se dogodilo u vašem svakodnevnom životu. Moguće je da vas je razočarala vrlo važna osoba, zbog koje se osećate frustrirano i nesigurno.

Takođe, san u kojem ste videli povređenu kornjaču može značiti da imate puno sumnji u svom životu. Ne znate šta da radite u trenutnoj situaciji, pa biste želeli da vam neko pomogne.

Sanjati da ste dodirnuli kornjaču

Ako ste sanjali da ste dodirnuli kornjaču, to je simbol zadovoljstva koji ćete iskusiti u narednom periodu. Takođe, ovaj san može imati različitu interpretaciju.

On može značiti da morate da promenite svoj način razmišljanja, i takođe svoj stav prema nečemu u životu. Trenutno možete imati negativne misli, tako da vas ovaj san upozorava da počnete pozitivno da razmišljate. San u kojem ste videli sebe kako jedete kornjaču imaće isto značenje.

Sanjati morsku kornjaču

Ako ste u snu videli morsku kornjaču, to znači da ne želite da se bilo ko uključuje u vaš posao. Ne sviđa vam se to što vas neko kritikuje i govori vam šta treba da radite. Radije radite sve sami.

Advertisements

Takođe, san o morskoj kornjači može značiti da ste veoma oprezni kada morate da izrazite svoje emocije. Moguće je da ste neodlučni i zbunjeni zbog sopstvenih emocija.

Sanjati nasrtljivu kornjaču

Ako ste sanjali o nasrtljivoj kornjači, to znači da ne radite ništa za druge ljude. Možda ste previše sebični i više volite da budete sami. Ovaj san treba da vam bude upozorenje da pokušate da budete ljubazniji prema drugim ljudima.

Sanjati da kornjača živi na deponiji

Ako ste imali ovaj san, to može značiti da ste veoma inteligentna osoba, pa vaše znanje postaje svakim danom sve veće. Ali, nažalost, oko vas ima puno neznalica i površnih ljudi.

Sanjati da imate kornjaču kao kućnog ljubimca

Ako ste u snu videli da kornjača živi u vašoj kući, to znači da ćete imati veliku finansijsku korist od svoje kompanije.

Sanjati da kornjača leži na leđima

Ako ste videli da kornjača leži na leđima, to znači da neko oko vas ima veliko znanje, ali to drugi ljudi nisu u stanju da prepoznaju.

Advertisements

Međutim, postoji i drugo tumačenje za ovaj san. Kornjača može da simbolizuje vašu ljubomoru i bes u stvarnom životu. Prolazite kroz težak period kada biste lako mogli raskinuti svoju vezu ili staro prijateljstvo.

Sanjati puno kornjača

Ako ste u snu videli puno kornjača, to je dobar znak. Ovaj san znači da se možete opustiti jer vas porodica i prijatelji štite. Ne morate da brinete ni za šta, jer ste voljeni i zaštićeni.

Takođe, ovaj san mogao bi da ima i drugo tumačenje. On može značiti da će se nešto dogoditi, i da će vam doneti veliko zadovoljstvo i uživanje. Vaša materijalna situacija biće mnogo bolja i imaćete uspeha u svom poslu. Pred vama je puno dobrih promena, tako da ne morate da brinete.

Sanjati praznu kornjačinu ljusku

Ako ste u snu videli praznu kornjačinu ljusku, to znači da ne postoji ništa što bi moglo da bude intelektualni izazov za vas. Osećate kako vaš um stagnira i ne postoji ništa što bi ga moglo stimulisati na jači rad.

Ovaj san treba da vam bude upozorenje da pronađete hobi, ili da radite nešto što bi vam moglo pomoći u razvoju mentalne snage i moći. Kao što ste mogli  da vidite, kornjača može imati mnogo različitih značenja u našim snovima. Može biti simbol strpljenja, ali i simbol zla i obmane.

Advertisements

Spomenuli smo i da su snovi o kornjačama uobičajeni kod trudnica. Ako želite otkriti pravo značenje vašeg sna o kornjačama, morate uzeti u obzir sve detalje koje ste videli u snu.

Kao što ste mogli da vidite, smisao vašeg sna o kornjačama može biti i pozitivan, i negativan. Važno je zapamtiti da li ste u snu samo videli  kornjaču, ili vas je, na primer, ona jurila.

Takođe, možda ste videli kornjaču u svojoj kući ili na deponiji. Možda ste sanjali o neprijateljski nastrojenoj kornjači ili o povređenoj kornjači. Takođe, možda ste u snu videli morsku kornjaču. Ovo su samo neke situacije koje možete videti u snu o kornjačama.

Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao da shvatite značenje i simboliku snova o kornjačama, pa će vam biti lakše da protumačite vaš sledeći san o kornjačama.

Sanjati da vas ugrize kornjača

Sanjati kornjaču koja vas ugrize znak je upozorenja i ukazuje na to da će vas uskoro izdati osoba kojoj verujete.

To ukazuje na to da će osoba kojoj ste verovali izgubiti strpljenje i na kraju će vam zabosti “nož u leđa”. Takođe može biti moguće da ste vi isprovocirali ovu izdaju provocirajući drugu osobu.

Sanjati da hvatate kornjače

Ako sanjate da ste uhvatili kornjaču, to znači da ćete se umešati u sukob s nekim i sigurno ćete u njemu pobediti. Međutim, upozorava vas na oprez i da se ponosite svojom pobedom.

Zaključak

Kornjače često simbolizuju ljubav i dobrotu. Sanjati kornjače ukazuje na to da budete ljubazni, mudri i smireni kada se bavite svetom oko sebe.

Advertisements

Uči nas lekciji kako biti strpljivi u životu i nastaviti se kretati bez obzira kojim tempom sledite, uvek je reč o kretanju napred sa samopouzdanjem.

Takođe ukazuje na to da biste trebali naučiti gde da prestanete biti dobri, da i dobrota ima granice jer ako to ne budete naučili, može da vas ugrozi.

Sanjati kornjače takođe podseća da ostanete čvrsti u nepredviđenim životnim situacijama.

Takođe vam može ukazati da se ili otvorite ljudima oko sebe ili da se rezervišete u zavisnosti od sna koji ste videli i vaše stvarne ličnosti. Kornjače su simboli prosperiteta i rasta i zato je dobro o njima sanjati.

Advertisements
Advertisements